Sănătate

Ciupercile contra cancerului mamar

Astfel, femeile care aleg să mănânce frecvent ciuperci îşi reduc cu 64 la sută riscul de a se îmbolnăvi de cancer mamar. Mai mult, ceaiul verde asociat cu ciupercile scade cu până la 90 la sută riscul îmbolnăvirii de cancer de sân, scrie ziarulring.ro, citat de realitatea.net 

Ciupercile crude conţin proteine digerabile, toţi aminoacizii esenţiali, vitamine (provitamina D2 și vitamina B), minerale precum potasiu şi cantităţi foarte mici de sodiu, grăsimi saturate şi calorii.

Ciupercile Agaricus spp. (bisporus și edulis), prin conținutul lor în vitamine și săruri minerale, sunt considerate energizante și mineralizante, recomandate în perioada de convalescență. Unii nutriționiști menționează că aceste ciuperci au și virtuți antialergice.

Compușii naturali din ciuperci au rol în inhibarea enzimelor din organism, proteinelor care stimulează producerea de estrogen, responsabil de favorizarea dezvoltării mai multor tipuri de cancer, inclusiv cel de sân. În acest mod, experții sugerează că legumele care acționează ca inhibitori, reduc producerea de estrogen și ajută la prevenirea cancerului de sân.

De asemenea, ciupercile ar putea ajuta la prevenirea cancerului prin furnizarea de compuși naturali antioxidanți. Antioxidanții au rol în neutralizarea radicalilor liberi (substanțe chimice naturale care pot deteriora celulele de ADN și iniția procesul de cancer) și ajută la refacerea daunelor care au fost provocate deja. Mai mult, în unele laboratoare, ciupercile s-au dovedit a avea un rol antioxidant mai puternic decât roșiile și morcovii.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *