Economie

(CLASAMENT) Republica Moldova ocupă locul 110 printre cele mai libere economii din lume

Economia moldovenească este considerată drept „parţial liberă” şi înregistrează un scor de 57,3 puncte dintr-un total de 100, cu 1,8 puncte mai multe decât anul trecut. Republica Moldova a urcat cinci poziţii în clasamentul mondial al libertăţii economice, în care au fost incluse 177 de ţări.

Este al doilea an consecutiv când economia moldovenească evoluează impresionant în clasament, după ce anul trecut a urcat nouă locuri faţă de 2011. În ultimul studiu, Republica Moldova se plasează imediat după Cambodgia şi Tunisia şi devansează Kenya, Honduras şi Benin.

Potrivit Index of Economic Freedom pe 2014, Republica Moldova se clasează pe locul 39 din cele 43 de state din Europa, iar scorul său total este sub media regională (67,1 puncte) şi globală (60,3), titrează tv7. Republica Moldova a obţinut un scor mai mare decît în anul trecut la şase dintre cei 10 indicatori luaţi în calcul la elaborarea clasamentului, a înregistrat stagnare la două capitole şi a cedat poziţiile din anul 2013 la doi indicatori.

Republica Moldova a înregistrat „îmbunătăţiri în şase din cei 10 indicatori economici, inclusiv libertatea de investiţii, controlul cheltuielilor guvernamentale, libertatea monetară, corupţia, libertatea de afaceri şi libertatea comerţului”, constată autorii studiului.

sursa: kommersant.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *