Clătite cu zmeură
Ingrediente:
– 750 ml lapte sau apa minerala
– 2 cani de faina alba
– 2 oua
-1 lingurita unt
– zahar pudra
– esenta de rom
– zmeura proaspata
Modul de preparare
Batem usor oule si adaugam laptele, adaugam laptele si omogenizam. Adaugam faina si o incorporam. Adaugam apoi apa minerala putin cate putin pana obtinem un aluat subtire.
Cu ajutorul unui polonic turnam compozitia pe plita incinsa pe tigaie. (Cand clatita este subtire este mai bine astfel, am incercat sa pun capacul in ideea ca se va coace simultan pe ambele parti, eficientizand astfel timpul, insa in momentul in care clatita s-a copt si am ridicat capacul s-a desprins in doua).
Cand marginile se desprind si se ridica usor in sus clatita este coapta si este semn ca trebuie intoarsa.
Intoarcem clatita cu ajutorul unei spatule. Intindem finetti, gemul de zmeura si zmeura pasata usor cu o furculita si apoi rulam strans clatita.
Preparam sosul de ciocolata astfel: punem intr-un vas la foc mic smantana dulce pana ajunge pa punctul de fierbere. Adaugam ciocolata rupta bucatele si romul si omogenizam. Pentru servire am asezat pe platou un strat de sos de ciocolata si gem de zmeura apoi asezam clatitele si le garnisim cu sosul de ciocolata. Decoram cu zmeura proaspata si frunzulite de menta.