Actualitate

Clienţii de la BEM, Unibank şi Bănca Socială își vor putea ridica banii de la alte bănci

În acest context, începând cu 10 octombrie, ora 13.00, vor fi sistate toate operaţiunile în conturile de depozit la vedere şi la termen ale persoanele fizice şi juridice deschise la băncile respective, scrie IPN cu referie la un comunicat de presă remis de Banca Naţională a Moldovei.

Clienţii de la BEM, Unibank şi Bănca Socială vor avea acces la depozitele transferate la băncile care le vor prelua mijloacele băneşti, în condiţiile contractuale iniţiale, începând cu 19 octombrie 2015. Pe parcursul perioadei 10-19 octombrie, băncile sub administrare specială vor pregăti listele depozitelor, împreună cu informaţia detaliată aferentă, şi le vor transfera la alte bănci.

Totodată, băncile receptoare vor introduce informaţia aferentă depozitelor în sistemele lor informatice şi vor întreprinde măsurile necesare de pregătire pentru deservirea calitativă a noilor clienţi. Informaţia referitoare la băncile către care vor fi transferate soldurile conturilor de depozit va fi pusă la dispoziţia clienţilor prin subdiviziunile teritoriale la care sunt deserviţi şi prin mass-media pe 12 octombrie 2015.

Suplimentar, începând cu 10 octombrie curent, BEM, Unibank şi Bănca Socială vor sista toate operaţiunile punctelor de schimb valutar, cu excepţia celor amplasate la punctele de trecere peste frontiera de stat.

Anterior, Banca Naţională a anunţat că pe 9 octombrie 2015, ora 21.00, vor fi sistate operaţiunile de alimentare a depozitelor persoanelor fizice şi juridice. De asemenea, din aceeaşi dată, vor fi oprite operaţiunile cu cardurile bancare emise de către cele 3 bănci.

SURSA: IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *