Femeia

Clişee de dragoste demontate

Femeile au tendinţa de a vorbi mult mai mult decât bărbaţii. FALS

Diferenţa constă în natura discursului: în ciuda faptului că femeile au discuţii mai argumentate, şi unii, şi alţii folosesc, în medie, 16.000 de cuvinte pe zi.

Bărbaţii au un coeficient mai mic al inteligenţei emoţionale. ADEVĂRAT

La capitolul emoţii, femeile sunt câştigătoarele. Partea bună este că acestea ştiu să-şi canalizeze emoţiile către atingerea scopurilor. Plus: femeile decodează mai uşor limbajul trupului.

Femeile au tendinţe depresive mai des decât bărbaţii. FALS

Un studiu realizat cu ani în urmă releva faptul că femeile au un nivel mai scăzut al serotoninei („sursa bunei dispoziţii”) decât bărbaţii. Cercetătorii americani spun însă că nu e deloc adevărat. Faptul că procentul femeilor diagnosticate cu depresie e mai mare decât cel al bărbaţilor demonstrează doar că mai multe femei merg la psiholog şi în acest fel sunt mai uşor de depistat.

Femeile întrerup discuţiile mai des decât bărbaţii. FALS

Bărbaţii încearcă să domine discursul şi îşi întrerup mai des interlocutorul decât o fac femeile. În schimb, ele pun mai multe întrebări în timpul unei discuţii.

Bărbaţii înşală mai mult decât femeile. FALS

Prejudecata absolută atunci când vine vorba despre relaţii? Faptul că procentul bărbaţilor care îşi înşală partenera este mai mare decât cel al femeilor care calcă strâmb nu s-a confirmat. Un lucru e cert: motivul cel mai invocat de divorţ este infidelitatea. Se pare că numărul femeilor care-şi înşală partenerul este egal cu cel al bărbaţilor. Motivele diferă totuşi: în timp ce bărbaţii înşală pentru a-şi împlini unele nevoi sau frustrări sexuale, femeile o fac pentru că nu se simt iubite de către parteneri.

Bărbaţii cu copii sunt mai atrăgători. FALS

În absolut toate filmele americane bărbaţii ieşiţi dintr-o căsnicie (şi care mai au şi un copil) par extrem de responsabili, atenţi şi protectori. Sondajele din realitate arată însă că majoritatea femeilor manifestă o oarecare reticenţă când vine vorba despre iniţierea unei relaţii serioase cu un bărbat care are un copil dintr-un alt mariaj sau relaţie.

Bărbaţii nu fac gesturi romantice. FALS

Chiar dacă într-adevăr femeile sunt cele care iniţiază cele mai multe gesturi siropoase, bărbaţii au, la rândul lor, tendinţa de a le încuraja. Însă dacă nouă ne plac petalele de trandafiri pe pat sau declaraţiile de dragoste spuse sus şi tare în vreun loc public, ei se mulţumesc cu gesturi mai puţin vizibile. Dintre toate, o cină romantică la un restaurant, un cadou mult dorit sau o vacanţă petrecută în doi sunt cele mai întâlnite dovezi de dragoste la care se pot gândi bărbaţii.

(S. U.)

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *