Chișinău

CMC a acceptat propunerea de amenajare a zonei „Valea Morilor”

„Una din soluţii este alocarea surselor financiare din buget şi amenajare zonei aşa cum arăta ea cândva”, a spus în şedinţă primarul Dorin Chirtoacă. „A doua variantă este aprobarea concepţiei unui proiect investiţional. Aceasta ne va permite nu numai să amenajăm zona cu banii investitorilor privaţi, dar şi să o transformăm într-o zonă turistică la cel mai înalt nivel”, a menţionat edilul.

Liderul fracţiunii PLDM din CMC, Ghenadie Dumanschi, a declarat că proiectul e bun, dar are nevoie de avizul ecologiştilor, iar reprezentantul Mişcării „Ravnopravie”, Valerii Climenco, a subliniat că municipalitatea va trebui să ofere investitorilor ceva în schimb pentru banii alocaţi în proiect. Cel mai probabil că investitorii vor dori drepturi de proprietate asupra terenului, a spus alesul local.

Consilierul din partea PPCD, Alexandru Corduneanu, a propus schimbări legate de terminologie, iar liderul comuniştilor, Valerii Pavlov a cerut excluderea din proiect a restaurantului pe apă şi a hotelului.

Concepţia a fost aprobată în unanimitate cu propunerile lui Corduneanu şi Pavlov. Totodată, consilierii au insistat asupra avizării proiectului de către organele ecologice de resort şi de către Ministerul Culturii. Responsabili de proiect au fost desemnaţi viceprimarii Mihai Furtună şi Nistor Grozavu.

Sursa: Info-Prima Neo

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *