Moldova

CNA-ul condus de consilierul lui Dodon anunță un „mare” caz de corupție / A încercat să mituiască un polițist de frontieră cu… 100 de dolari. MARELE CORUPT riscă 5 ani de închisoare

La rândul său, polițistul de frontieră a sesizat DGT Sud a CNA despre tentativa de corupere, denunțând propunerea unei mite de 100 dolari. Totul s-a întâmplat în biroul de serviciu din cadrul sediului Direcției regionale Sud a Poliției de frontieră, iar transmiterea banilor a fost documentată.

În acțiunile lor, ofițerii CNA au fost asistați de Serviciul protecție internă și anticorupție a MAI.

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru corupere activă, iar dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă până la 5 ani de detenție sau amendă penală de la 1000 la 3000 unităţi convenţionale. Bănuitul este cercetat în stare de libertate.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de către oficiul Sud al Procuraturii Anticorupție.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată. 

Amintim că Ruslan Flocea a fost numit director al Centrului Național Anticorupție în iulie 2019 de către guvernarea PSRM-PDM. Anterior acesta a ocupat funcția de consilier al Președintelui Igor Dodon, suspecta în numeroase cazuri de mare corupție precum Bahamas sau „Bani de la Plahotniuc”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *