Actualitate

CNAM și CNAS trec de la rapoartele pe hârtie la cele online

Noul serviciu prevede înlocuirea procedurilor manuale cu cele automatizate în obținerea și procesarea formularelor de raport. Astfel, contabilii și responsabilii de resurse umane vor raporta către CNAM și CNAS fără a utiliza hârtia.

Prezent la eveniment, prim-ministrul Vlad Filat a specificat că serviciul va duce la economisirea de timp și bani, iar cetățenii vor ocoli obstacolele care duc spre acte de corupție.

De asemenea, Vlad Filat a mai adăugat că serviciul va oferi condiții egale pentru agenții economici, care, indiferent de relațiile de prietenie cu un partid sau altul, cu o instituție sau alta, trebuie să achite corect impozite la stat.

Directorul Băncii Mondiale în Moldova, Abdoulaye Seck, prezent la eveniment, a spus că prin acest serviciu CNAS şi CNAM vor face economii considerabile de resurse pe care le vor direcţiona spre alte necesităţi.

Prin serviciul e-raportare, circa 45 mii de agenţi economici vor raporta trimestrial la CNAS, iar 120 mii de agenţi economici vor raporta anual către CNAM, de asemenea aproximativ 90 mii de rapoarte vor transmite instituţiile de stat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *