Externe

CNN: Biden nu l-a îndemnat pe Netanyahu să se abțină de la o ofensivă terestră în Gaza

În cadrul unei convorbiri telefonice cu președintele american Joe Biden, premierul israelian Benjamin Netanyahu – afectat de unul dintre cele mai grave atacuri asupra țării sale din ultimele decenii – a adus în discuție posibilitatea de a intra în Gaza. Președintele Biden nu l-a avertizat să nu facă acest lucru, a declarat pentru CNN un oficial american informat despre conversație, transmite G4media.ro.

Decizia lui Biden de a se abține de la a-l îndemna pe Netanyahu să dea dovadă de reținere în perioada imediat următoare atacurilor reflectă în mare parte șocul și amploarea atacului brutal al Hamas asupra Israelului care face ca acest moment să fie diferit, spun oficialii.

În ultimele 72 de ore, oficialii au recunoscut în ce poziție extrem de delicată această posibilitate pune administrația: ca o chestiune generală, SUA a îndemnat în mod istoric la încetarea focului de către toate părțile atunci când au izbucnit conflicte în regiune.

Un alt factor care complică și mai mult situația este posibilitatea ca ostatici americani să fie ținuți în Gaza.

Și acum, în timp ce Biden este pregătit să țină al doilea discurs către națiune de la izbucnirea războiului în Israel, președintele și echipa sa de securitate națională sunt foarte conștienți de ceea ce pare a fi o probabilitate tot mai mare ca Netanyahu să facă o incursiune terestră în Gaza.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *