MUSCA la Ararat

Cntecul comunistilor: Dam foc! Dam foc!

Arborarea din 7 aprilie a drapelelor Romaniei si Uniunii Europene pe cele doua institutii de stat a fost pusa la cale in sediul Presedintiei

Afirmatia din titlul de mai sus am facut-o in baza a doua materiale – interviul cu Dragos Musteata si articolul „Misterul drapelelor”, materiale aparute in „Jurnal de Chisinau” din 7 iulie 2009 si semnate de reporterul Mariana Rata.

Faptul ca drapelele pe sediul Presedintiei, apoi pe cel al Parlamentului au fost arborate de unii si aceiasi insi – Dragos Musteata si Ion Galatchi ne confirma ca acest act a fost planificat si pus din timp in sarcina acestor doua persoane. Desi ei au fost instruiti sa afirme ca ideea arborarii, in scopul de a calma situatia, apartine protestatarilor, dar nu altcuiva, totusi, in cateva secvente ale celor doua materiale, reporterul a avut ingeniozitatea sa formuleze astfel unele intrebari adresate lui D. Musteata, incat acesta, fara sa observe, fara sa-si dea seama, fiind provocat la sinceritate, a spus adevarul.

Cand Mariana Rata l-a intrebat: „Ideea de a arbora drapelul UE pe cele doua institutii a fost a ta sau a lui Ion Galatchi?”, D. Musteata a raspuns: „Ideea a aparut mai tarziu. Mai intai am intrat in Presedintie si am discutat cu reprezentantii pazei prezidentiale. Am ajuns la un numitor comun cu ei si am decis sa arboram drapelul UE pe Presedintie”. De aici se poate afirma cu certitudine ca ideea arborarii a aparut in discutie cu reprezentantii pazei prezidentiale din sediul Presedintiei.
Alt exemplu. Fiind intrebat cum s-a ajuns la negocierea arborarii drapelului pe cladirea Legislativului, Dragos Musteata isi incepe raspunsul cu fraza: „Cand am intrat in Parlament era plin cu politisti”. Atunci cand a aflat ca a fost filmat alaturi de Vladimir ?urcan la etajul doi, intr-un colt, unde era coordonata arborarea drapelului UE, D. Musteata a ramas surprins zicand: „Nu inteleg cum a fost posibil ca cineva sa filmeze acea discutie, pentru ca acolo erau doar politisti”. Din aceste doua afirmatii se poate trage concluzia ca atunci cand se punea la cale arborarea drapelelor pe Parlament, interiorul cladirii era plin de politisti si ca aceasta operatie (privind arborarea) era una confidentiala, planificata din timp, aparata de politisti, unde nimeni nu putea sa intre, necum sa mai fie filmata de cineva.

Tanarul „protestatar” se scapa cu vorba, devenind sincer, si in alt alineat al aceluiasi interviu. Referindu-se la cele filmate in Parlament, reporterul i se adreseaza cu fraza: „…domnul ?urcan aproape ca va implora sa arborati drapelul UE”, la care D. Musteata face: „Nu este adevarat. Initiativa de arborare nu i-a apartinut lui ?urcan, el a fost cel de la care urma sa primim permisiunea pentru a urca pe acoperis, ca sa arboram drapelul UE”. Prin urmare, cei doi tineri stiau din timp de la cine urmeaza sa primeasca permisiunea in privinta arborarii drapelului.

Cat priveste persoanele care au ridicat drapelul Romaniei pe cele doua institutii de stat, procuratura le poate identifica foarte usor, numai daca ar dori, bineinteles. Fetele acestor tineri le-a vazut bine si deci ar putea sa le descrie angajatul Presedintiei, Nicolae Potcoava. Vorba e ca publicatia „Flux” din 14 aprilie 2009 scrie urmatoarele: „Inginerul principal al Directiei de administrare a cladirii, Nicolae Potcoava, a declarat ca patru tineri l-au impus sa-i conduca pana la usa care duce spre acoperisul cladirii Presedintiei si sa o deschida pentru a arbora drapelul Romaniei. Potrivit lui Nicolae Potcoava, acest lucru s-a intamplat dupa ce un alt grup de protestatari, condus de angajatii de paza, a parasit acoperisul unde a arborat drapelul european”.

Dar fiti siguri, stimati cititori, numele acestor tineri nu va fi scos in evidenta, pentru ca nu convine cuiva. Iar faptul ca atare ne dovedeste ca si arborarea drapelelor Romaniei in ziua de 7 aprilie a fost organizata tot in sediul Presedintiei si tot in baza unui plan bine pus la cale din timp. De altfel, nu numai prin Chisinau a devenit popular cantecul „Dam foc, dam foc”, in care se spune ca anume guvernantii comunisti au incendiat cladirile Presedintiei si Parlamentului…

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *