Actualitate

Cod galben de ceață. Recomandările polițiștilor

Potrivit meteorologilor, vizibilitatea va fi de 200 de metri şi mai puţin, iar pe drumuri va fi gheţuş.

Poliţiştii recomandă conducătorilor auto să adapteze maniera de a conduce la condiţiile meteo. Ceaţa exercită o influenţă mult mai mare decât se crede asupra conducerii în siguranţă a autovehiculului.

INP îndeamnă conducătorii auto să adopte o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice. Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie reglate corespunzător.

Sistemul de iluminare trebuie să aibă toate becurile în stare de funcţionare, iar maşina să fie echipată cu faruri de ceaţă cu halogen (punerea în funcţiune la o vizibilitate de sub 50 de metri). Acestea sunt de regulă montate cât mai jos posibil, pentru a realiza o iluminare suficientă a drumului. În cazul în care sticla farurilor este murdară, eficienţa proiectoarelor scade cu 30%.

Ştergătoarele de parbriz trebuie să fie în bună stare, rezervorul instalaţiei de spălare să fie plin şi duzele de stropire desfundate. Parbrizul, luneta şi geamurile laterale este necesar să fie curate.

sursa: autostrada.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *