Social

Cod galben de POLUARE a AERULUI în Tiraspol

Specialistul principal al Secţiei poluării aerului atmosferic din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Victoria Midari, a spus că motivul concentraţiei sunt gazele eliminate de întreprinderi şi autovehicule care din cauza temperaturilor înalte şi lipsa precipitaţiilor nu se evaporează. În următoarele zile, se prevede un nivel mai sporit al poluării aerului privind conţinutul de fenol.

Victoria Midari, recomandă oamenii de pe teritoriul regiunii transnistrene să evite zonele industriale. Totodată, sunt recomandate plimbările pe jos în zonele verzi, în special copiilor, femeilor însărcinate şi persoanelor cu vârstă înaintată. Persoanelor cu maladii ale sistemului cardio-vascular şi ale tractului respirator li se solicită reducerea sarcinilor fizice.

Pentru prevenirea creşterii concentraţiei periculoase a poluanţilor în aer, agenţii economici sunt obligaţi să întreprindă măsuri pentru reducerea pe termen scurt a emisiilor nocive, cu circa 15-20%. În acelaşi timp, în astfel de situaţii, poliţiei rutiere i se recomandă să contribuie la direcţionarea optimă a traficului rutier şi neadmiterea formării ambuteiajelor.

Timpul.md (A.G.) via IPN 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *