Social

Cod PORTOCALIU de caniculă

Izolat, temperatura maximă a aerului va înregistra valori de +36..+38°C. Totodată, până pe 23 iunie, pe spații extinse în toate raioanele republicii, temperatura maximă a aerului va înregistra valori de +33..+35°C.

Sursa: Serviciul Hidrometeorologic de Stat

Totodată, SHS a emis Cod galben de poluare a aerului. Condiţiile meteorologice înregistrate astăzi vor contribui la acumularea poluanţilor în stratul de aer de la suprafaţa solului. În mun. Chişinău şi Bălţi se prevede nivel sporit al poluării aerului.


Sursa: SHS

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale recomandă populaţiei să nu iasă în stradă la orele amiezii, atunci când temperaturile sunt de nesuportat, să consume mai multe lichide şi să evite eforturile fizice. În vederea preîntâmpinării incendiilor, este interzisă aprinderea rugurilor în spaţii forestiere. Totodată, se recomandă să se ţină cont de regulile antiincendiare la desfăşurarea lucrărilor de igienizare a gospodăriilor. În ultimele 24 de ore pe teritoriul ţării, pompierii au intervenit la stingerea a 30 focare de vegetaţie uscată, care riscau să se răspândească pe arii extinse.
 
Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *