Actualitate

Codreanu despre programul său electoral: „Înfrățirea cu 7 orașe mari din România este doar unul dintre obiective”

La eveniment au participat oficialități de rang înalt din România, precum președintele de onoare al PUN, Traian Băsescu, primarul mun. Iași, Mihai Chirică, viceprimarul mun. Suceava, Marian Andronache, viceprimarul mun. Piatra Neamț, Bogdan Gavrilescu și viceprimarul mun. Bacău, Constantin Scripat. Astfel, sloganul campaniei candidatului PUN va fi „Unire, dezvoltare, modernizare”.

Potrivit lui Traian Băsescu, partidul pe care îl reprezintă încearcă să le ofere cetățenilor Republicii Moldova candidați tineri și competenți. 

În același timp, candidatul PUN la Primăria Chișinău, Constantin Codreanu a declarat că municipiul Chișinău are nevoie de un plan de dezvoltare concret și durabil, întrucât în ultimii 10 ani a fost distrus. „Soluțiile pe care le propun în calitate de viitor primar nu sunt pentru un an, ci sunt pentru cel puțin 5 ani. Intenționez să fiu un primar de cursă lungă. Și cel mai important – de soluțiile noastre vor beneficia inclusiv minoritățile naționale, chiar dacă sunt unionist și voi continua să rămân așa. Vreau să fiu un primar care unește. Vreau să fiu un primar care îi adună pe toți locuitorii mun. Chișinău au jurul unei cauze nobile”, a declarat Codreanu.

Astfel, programul electoral al candidatului PUN pentru municipiul Chișinău se axează pe 3 priorități:

1. Direct pentru locuitori, care include sprijin financiar pentru toți pensionarii, alocații pentru copiii care au cetățenie română, deschiderea a 20 de cantine sociale, gratuitatea transportului public din Chișinău.

2. Orașul Chișinău și suburbiile – elaborarea unui plan general de modernizare și dezvoltare urbană, înfrățirea cu 7 orașe mari din România, atragerea de fonduri europene, înființarea Consiliului Civic de Experți ai primarului, crearea a 50 000 de locuri noi de muncă, izolarea termică a tuturor blocurilor de locuit, construcția șoselei de centură a Chișinăului, utilarea Parcului de Transport Public cu autobuze și troleibuze noi, crearea unor extensii la Chișinău ale Universităților de la București și Iași, construcția a 20 de parcări, reabilitarea Complexului Memorial Cimitirul Eroilor, restaurarea a 5 clădiri istorice annual, plantarea a 1 milion de copaci în locul celor defrișați.

3. Administrația publică locală – înființarea Corpului de Inspecție și Control a Primăriei, asigurarea transparenței activității din primărie.

La eveniment a participat și primarul Iașului, Mihai Chirica, care a îndemnat locuitorii Chișinăului să nu ezite în susținerea lui Constantin Codreanu în funcția de primar. „Acest an este dat de la Dumnezeu și trebuie să-l petrecem împreună. Constantin Codreanu va fi primarul tuturor. Poarta de intrare a Chișinăului spre Europa este prin Iași. Poarta de intrare a Moldovei spre Europa este cu România”, a declarat Chirica.

Totodată, Traian Băsescu l-a anunțat pe Sergiu Burlacu în calitate de candidat PUN pentru Primăria Bălți.

Sursa: libertv.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *