CSI / Rusia

Coincidență? Un fost comandant al Armatei Ruse, a murit subit. Recent, și un alt fost general din Marina Rusă, a avut aceeași soartă

Un fost comandant al Armatei Ruse, generalului Alexei Maslov care a servit ani de zile în Ucraina, a murit subit în ziua de Crăciun. Moartea sa a venit la o săptămână după cea a generalului Alexander Buzakov, un oficial al Marinei Ruse, care superviza construcția de submarine la șantierele navale. Decesul lui Buzakov a fost descris ca fiind „subit, prematur și tragic”, de compania la care lucra, fără a explica cauza.

Moartea generalului Alexei Maslov a fost anunțată de uzina de tancuri Uralvagonzavod, la care acesta a lucrat în ultima perioadă ca reprezentant international de vanzari. Compania a precizat doar că acesta s-a stins în ziua de Crăziun, într-un spital din Moscova, fără a oferi nicio explicație suplimentară, potrivit Vocea Basarabiei.

Maslov avea 69 de ani și a fost comandantul forțelor terestre ale Rusiei între 2004 și 2008. Anterior, el a servit ani de zile în Armata Roșie chiar în Ucraina sovietică, fiind absolvent al școlii de ofițeri din Harkov, iar apoi staționat în zona Carpaților, pe granița cu România.

După 2008, generalul Alexei Maslov a mers la Bruxelles, unde a fost adjunctul trimisului special al Rusiei la NATO. Moartea sa a venit la o săptămână după cea a generalului Alexander Buzakov (65 de ani), un oficial al Marinei Ruse, care superviza din partea acesteia construcția de submarine la șantierele navale ale Amiralității Ruse din Sankt Petersburg. Și compania sa a descris moartea lui Buzakov ca fiind ”subită, prematură și tragică”, dar fără a explica și cauza acesteia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *