Social

Colectarea selectivă a gunoiului nu aduce venituri. Boschetarii fură sticla și cartonul

Directorul întreprinderii municipale „Autosalubritate”, Tudor Maniv, a menţionat că din primăvara
anului curent, de când au fost instalate pentru prima dată containere de colectare selectivă a gunoiului, venitul din reciclarea sticlei şi hârtiei a fost în total de 8 mii de lei.

„Cu părere de rău, avem containere incendiate şi distruse, dar municipalitatea va continua să le instaleze pentru că altfel locuitorii capitalei nu vor învăţa să arunce gunoiul selectiv. Trebuia să începem de undeva. Deseori boschetarii distrug sticla din tomberoane şi fură cartonul”,
a spus Tudor Maniv.

Funcţionarul a subliniat că locuitorii capitalei nu au cultura depozitării selective a gunoiului, iar pentru a-i educa „Autosalubritate” va realiza
mai multe spoturi video de promovare şi emisiuni în care va îndemna populaţia depoziteze selectiv gunoiul. Totodată, angajaţii întreprinderii vor merge şi în şcoli.

Tudor Maniv a specificat că peste o săptămână pe platourile de colectare a gunoiului vor apărea şi tomberoane pentru plastic. Municipalitatea va procura o mie de tomberoane. Acesta este sigur că venitul din reciclarea plasticului vor fi mai semnificative, deoarece 80% din gunoiul colectat din capitală reprezinta masă plastică.

Municipalitatea a instalat 500 de containere pentru hârtie şi 500 pentru sticlă. Containerele sunt de producţie germană. 

Timpul.md via IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *