Actualitate

(Colectiv) O nouă mobilizare pe Facebook: Jos Patriarhul Daniel!

În paralel, în Piaţa Universităţii, va avea loc a treia zi de protest pentru combaterea corupţiei şi pedepsirea celor răspunzători pentru tragedia de Vineri, din clubul Colectiv.

La protestul de marţi au participat aproximativ 25.000 de persoane, iar miercuri numărul celor prezenţi a crescut la 35.000 de oameni. Încă de miercuri seara, o parte a protestatarilor a cerut demisia Patriarhului Daniel şi au scandat ”Vrem spitale, nu catedrale”, ”Jos Patriarhia”, ”Jos Daniel”, ”Jos hoția din biserici”.

Protestele au ca scop pedepsirea celor vinovaţi de tragedia de vineri seară, din clubul Colectiv din Capitală, în urma căruia au decedat 32 de persoane, iar alte 200 au fost rănite. În prezent, aproximativ 130 de persoane sunt internate în mai multe spitale din Bucureşti, dintre care 83 sunt în stare critică sau gravă.

Marţi, cei trei patroni ai cubului Colectiv au fost arestaţi preventiv. Miercuri dimineaţa, premierul Victor Ponta şi primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, au demisionat, ca urmare a protestelor de marţi seară.

sursa: romanialibera.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *