Actualitate

COLENCO ȘOMER. Reforma în justiție este o condiție pentru a călători fără vize în UE

Decizia a fost luată, marţi, la şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii. Ceilalţi 3 judecători, printre care şi preşedintele curţii, ar putea fi transferaţi la curţile de apel din Bălţi, Comrat şi Cahul, unde sunt locuri vacante, transmite Info-Prim Neo.

Preşedintele Curţii de Apel Economice, Aureliu Colenco, nu a dorit să discute cu presa. "Veţi vedea ce voi face", doar atât a spus magistratul. Nu au fost transferaţi la curtea din Chişinău nici judecătorii Valeriu Harmaniuc şi Maria Postoico. Ultima este deputat în fracţiunea PCRM, fiind suspendată din funcţie pe perioada mandatului.

Judecătorul Boris Bârcă, unul din cei 6 magistraţi transferaţi la Curtea de Apel Chişinău, a spus că se aştepta la astfel de decizie a CSM şi este bucuros că va rămâne să activeze în calitate de judecător. O altă judecătoare, Maria Moraru, care a fost vicepreşedinte la Curtea de Apel Economică, a spus că, dacă nu ar fi fost transferată la curtea din Chişinău, şi-ar fi dat demisia.

Curtea de Apel Economică a fost lichidată după ce, pe 6 martie, Parlamentul a votat în lectură finală proiectul Legii privind transformarea judecătoriilor economice în judecătorii comerciale şi lichidarea Curţii de Apel Economice.

Reforma justiţiei este o condiţie a Uniunii Europene pentru semnarea Acordului privind Liberalizarea Regimului de Vize. 

Sursa: INFO-PRIM.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *