Internațional

Coliziune între două trenuri în Pakistan: Patru morți, peste 100 de răniți

"Cel puțin patru persoane au decedat și multe altele au fost rănite", a declarat presei Nadir Chattha, un responsabil al districtului. Abdul Jabbar, purtător de cuvânt al protecției civile locale, a declarat agenției franceze de presă că sunt peste 100 de răniți.

Potrivit Reuters, cel puțin șase persoane au decedat în urma acestui grav accident, iar numărul răniților s-ar ridica la cel puțin 150. Un tren de mare viteză, care se îndrepta de la Peshawar la Karachi s-a ciocnit de o garnitură care nu avea ce să caute pe aceeași linie. Postul de televiziune local GEO TV relatează că patru vagoane au deraiat în urma coliziunii.

Saima Bashir a atribut responsabilitatea acestui accident mecanicului trenului de pasageri, care — potrivit lui — nu a ținut seama de semnalele luminoase care avertizau că linia este ocupată de un tren de marfă oprit.

Accidentele feroviare sunt frecvente în Pakistan, țară care a moștenit din trecutul său colonial sub dominație britanică, o vastă rețea de căi ferate, prost întreținută în prezent. În noiembrie 2015, 19 persoane și-au pierdut viața când un tren a deraiat în sud-vestul țării. 

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *