Chișinău

Coloana de știri. Catedrala „Sfânta Sofia” și la Chișinău

Deși în presă au apărut mai multe discuții cu privire la această construcție, viceprimarul Nistor Grozavu spune că terenul a fost scos la licitație în baza unei decizii a Consiliului municipal Chișinău și adjudecat în 2009, iar destinația acestuia era cunoscută.

Edilul capitalei, Dorin Chirtoacă, a menționat: „Numărul de arbori în Chișinău crește, iar când are loc o defrișare are loc și o plantare”.

Havuzurile nu mai sunt în proprietatea mun. Chișinău

Unele havuzuri din municipiul Chișinău au devenit proprietate privată și nu mai pot fi administrate de Primărie.

Viceprimarul Nistor Grozavu a anunțat în cadrul ședinței serviciilor municipale că un havuz din sectorul Botanica a fost privatizat în octombrie 2004, iar proprietarii care dețin și un magazin în preajmă au inițiat procedura de privatizare a terenului aferent. Potrivit viceprimarului, acest lucru nu este posibil din punct de vedere legal, însă, cu toate acestea, havuzul a fost vândut altei companii în 2005.

Primarul Dorin Chirtoacă a menționat că, în timpul guvernării comuniste, Primăria municipiului Chișinău a rămas fără mai multe proprietăţi.

Chișinăuienii vor planta pomi

Sâmbătă se vor planta peste 20 mii de pomi, printre care puieţi de arţar, stejar, mesteacăn, tei, salcâm şi salcie. Aceștia vor fi sădiți în Parcul „La Izvor” şi „Alunelul” din cartierul Sculeni, sectorul Buiucani, Parcul „Valea Trandafirilor” din sectorul Botanica şi Parcul „Lunca Gâştei" din sectorul Râşcani.

La această acțiune sunt așteptați toți chișinăuienii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *