Actualitate

Colțescu, pus la zid din Guvernul României. Bulai: „AUR a punctat MAJOR!” Reacția care a explodat în diaspora

Arbitrul român Sebastian Colțescu a fost pus la zid după ce a spus ”ăla negru”. Nu l-au acuzat doar cei care se consideră victimele rasismului, dar și autoritățile române, care, în lipsa unei prezentări clare a situației, s-au înghesuit să-și ceară scuze și să acuze gestul arbitrului român. AUR a fost partidul care și-a exprimat susținerea față de Sebastian Colțescu, mizând pe greșeala din Guvern, ceea ce i-a adus un val de simpatie, mai ales în diaspora, acolo unde românii simt pe pielea lor ce înseamnă discriminarea.

AUR, solidaritate cu arbitrul Sebastian Colțescu

AUR a luat act cu indignare de poziția autorităților române în cazul arbitrului Sebastian Colțescu. Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Tineretului și Sportului s-au raliat la linșajul public îndreptat asupra arbitrului, cetățean român acuzat de rasism pentru că a folosit în timpul meciului PSG – Istanbul Başakşehir o expresie descriptivă obiectivă, fără conotație peiorativă. Poziția celor două instituții este cu atât mai revoltătoare cu cât Colțescu nu a fost condamnat de nicio instanță sau instituție internațională, ancheta în acest caz fiind în desfășurare.

AUR consideră că datoria instituțiilor statului român este să îi apere pe cetățenii români, nu să îi supună unor atacuri și unor presiuni dictate de corectitudinea politică a unor grupuri de interese. De asemenea, observăm încă o dată că mass-media a preluat rapid direcția unică de reflectare a cazului și a ignorat explicația arbitrului, care a subliniat că intenția lui nu a fost niciodată rasismul și că în mediul lor de activitate, uneori oamenii nu își pot exprima trăirile corect și pot fi înțeleși greșit.

„Susținem corectitudinea pe terenul de sport, nu intoleranța generată de corectitudinea politică. Azi e Colțescu, mâine poate fi oricare dintre noi. Da, rasismul este inacceptabil, dar situația care a generat un val de ură fără precedent la adresa unui arbitru român nu se încadrează în acest tip de comportament. Suntem solidari cu Sebastian Colțescu, victimă a unei campanii agresive de denigrare la nivel național și internațional”, a declarat copreședintele AUR George Simion.

MAE și-a schimbat fotografia de copertă cu una marca UEFA pe care scrie ”no to racism”.

Amintim că arbitrul Sebastian Colțescu a afirmat, pentru a indica persoana care să fie sancționată, ”ăla negru”, ceea ce a generat o revoltă mondială.

În acest context, sociologul Alfred Bulai consideră că ”AUR a punctat, ajutat de MAE, care s-a repezit, alături de Ministerul Sportului, să-și ceară scuze, să-și pună cenușă-n cap. Statele puternice nu fac așa ceva. La noi s-au repezit s-o facă, ceea ce a ridicat mingea la fileu partidului AUR, al căror mesaj prinde foarte bine în diaspora, marea majoritate a românilor având joburi în care sunt discriminați la salariu, la modul în care sunt tratați. Acum, pe acest incident, fii sigur că scorul AUR s-a dublat în străinătate. AUR transmite clar că azi e Colțescu, mâine poate fi oricare dintre noi și transmite un semnal românilor din diaspora că ei nu sunt apărați de MAE când sunt umiliți în afara țării.”

Cazul Colţescu: o festă a limbii române

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *