CSI / RusiaRăzboi

Comandant militar: Putin este mai aproape de a folosi arme nucleare în Ucraina

Este tot mai probabil ca Rusia să folosească arme nucleare după ce armata sa înregistrează pierderi semnificative în Ucraina, afirmă Edward Stringer, fostul director general al Ministerului Apărării din Marea Britanie, scrie DailyStar

Contraofensivele lansate de Ucraina au dus la redobândirea a peste 6.000 de kilometri pătrați de pământ.

Forțele lui Putin au eșuat în mai multe puncte de-a lungul campaniei, ceea ce a condus la o uriașă criză militară în efortul de a salva „operațiunea militară specială”.

În realitate, însă, cu cât Rusia eșuează mai mult și Ucraina câștigă teren, cu atât devine mai mare șansa ca Putin să apeleze la măsuri mai drastice, a susținut un expertul.

Fostul directorul general pentru dezvoltarea forțelor comune și director general al Ministerului Apărării, comandantul Edward Stringer a petrecut timp lucrând în Pentagon și este expert în elaborarea de strategii în jurul conflictului nuclear.

„Ceea ce încearcă americanii să facă acolo este să evite situația în care prăbușirea forțelor ruse va fi atât de dramatică, încât Putin va simți că nu poate apăra altfel Mama Rusie”, a spus Edward Stringer pentru Daily Star.

„Ucrainenii au cerut mai multe rachete cu rază mai lungă de acțiune, iar americanii au spus: Ei bine, cred că aveți destul echipament deocamdată”, a mai spus expertul militar.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *