Externe

Comandantul-șef al forțelor terestre ale Rusiei a inspectat forțele comune din Belarus, anunță Minskul

Comisia Ministerului rus al Apărării, condusă de comandantul-șef al forțelor terestre ale Rusiei, Oleg Salyukov, a sosit în Belarus pentru a inspecta unitățile rusești din cadrul forțelor comune, a anunțat joi, 12 ianuarie, Ministerul Apărării din Belarus într-un comunicat citat de CNN.

„Au fost inspectate unitățile și subunitățile militare ale componentei rusești a grupării regionale de forțe aflate pe terenurile de antrenament ale Forțelor Armate ale Republicii Belarus”, se arată în comunicat.

„În cursul activității, a fost verificată calitatea cursurilor de coordonare a luptei și a fost evaluată disponibilitatea acestora de a-și îndeplini sarcinile prevăzute în interesul asigurării securității militare a statului Uniunii”, se arată în declarație.

Salyukov este unul dintre cei trei adjuncți ai generalului Valeri Gherasimov, care a fost numit comandant general al ceea ce Kremlinul numește, în mod eufemistic, „operațiunea sa militară specială” în Ucraina.

Ministerul Apărării din Belarus a declarat miercuri că forțele comune de apărare aeriană ale Belarusului și Rusiei au fost întărite, potrivit serviciului de presă al ministerului.

Mai multe despre relațiile dintre Rusia și Belarus: Unele forțe rusești au sediul în Belarus și au folosit teritoriul său în invazia inițială a Ucrainei din februarie. Dar președintele Alexander Lukașenko a făcut eforturi pentru a se asigura că trupele din Belarus nu se implică în „operațiunea militară specială” a Rusiei.

În decembrie, Ucraina a avertizat că „nu exclude” o „provocare deliberată” din partea Rusiei, după ce Belarusul a declarat că epava unei rachete ucrainene a aterizat pe teritoriul său.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *