Actualitate

Comasarea celor două CET-uri din Chişinău cu întreprinderea Termocom a eşuat

Oficialul a comunicat despre stoparea procesului de fuziune a celor trei întreprinderi energetice din capitală în urma unei decizii judecătoreşti.
Ministerul Economiei va pune în aplicare planul B de reorganizarea a sistemului termoenergetic din capitală, care prevede lichidarea întreprinderii Termocom. Activele Termocom vor trece în gestiunea celui mai mare creditor al întreprinderii municipale, CET-2. ECOnomist relatează, cu trimitere la sursele sale, că deja toate fluxurile financiare ale Termocom sunt gestionate de reprezentanţii CET-2 şi de Ministerul Economiei.

Autorităţile au iniţiat reorganizarea sistemului termoenergetic din capitală în vederea atragerii investiţiilor şi soluţionării problemei datoriilor de 2,5 miliarde de lei, acumulate de Termocom faţă de furnizorii săi şi, pe lanţ, faţă de concernul rus Gazprom. La sfârşitul lunii februarie, în pofida faptului că procesul de fuziune a celor trei întreprinderi energetice din capitală era în toi, CET-2 a cerut blocarea conturilor bancare ale Termocom pentru încasarea unei datorii de 123,2 milioane de lei.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *