Actualitate

(Comentați) Lazăr îi răspunde lui Filat: „Moldtelecom” are un vid regulator

„Rog Consiliul de administraţie al „Moldtelecom” să ia în calcul toate rezervele interne, chiar dacă admitem mai multe rebalansări mai târziu. Până la privatizare, „Moldtelecom” trebuie să facă bani din prestarea serviciilor, nu din retail (vânzarea cu amănuntul)”, a mai declarat Lazăr.
Potrivit directorului companiei, Vitalie Iurcu, în 2010 s-au înregistrat pierderi de peste 280 milioane de lei din telefonia locală. Sergiu Sâtnic, şeful ANRCETI, susţine că „astăzi, din punct de vedere juridic, „Moldtelecom” are temei să-şi justifice tarifele respective”, iar Vasile Vulpe, şeful direcţiei juridice a ministerului Economiei, crede că atâta timp cât statul nu a fost prejudiciat, tarifele stabilite nu pot fi sistate.

Pe de altă parte, preşedintele comisiei parlamentare pentru economie, buget şi finanţe, Veaceslav Ioniţă, prezent la şedinţă, declară că, de fapt, „Moldtelecom” înregistrează suprapofituri din apelurile internaţionale, acestea fiind de 5 ori mai scumpe. „Nu cumva plăcerea unei încrucişări – televiziune, internet, telefon – trebuie să fie plătită de consumatori?”, s-a întrebat deputatul.

De asemenea, dacă are sau nu „Moldtelecom” poziţie dominantă pe piaţă, Alexandru Gozun, directorul Direcţiei generale dezvoltarea mediului de afaceri din cadrul Ministerului Economiei, spune că acest lucru nu mai e valabil din toamna anului 2009.

Amintim că azi după-masă, ANPC a suspendat decizia Consiliului de administraţie a S.A. „Moldtelecom”, în urma şedinţei de azi dimineaţă, convocată de preşedintele Parlamentului, Marian Lupu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *