Actualitate

Comercianții anticipează o scumpire a cărnii

Roșiile, majoritatea de import, pornesc, ca și săptămâna trecută, de la 25 de lei kilogramul. Castraveții se vând cu 35 de lei kilogramul, la fel ca și acum o săptămână. Ardeii autohtoni costă 25 de lei kilogramul. Prețul a rămas neschimbat. La fel și al celor de import – 50 de lei/kg.

Cartofii, ceapa, morcovul sau sfecla roșie – toate pot fi cumpărate cu preţul vechi de 5 sau 6 lei/kg. Varza se vinde tot cu 3 – 4 lei kilogramul. S-au scumpit, însă, legăturile de ceapă verde, pătrunjel și de mărar. Prețul acestora pornește de la 4 – 5 lei, în timp ce săptămâna trecută erau de 3 lei/legătură. Pentru un kilogram de bostan, cumpărătorii vor scoate din buzunare tot 5 lei.

La prețul de săptămâna trecută a rămas și brânza de oi, care costă 85 de lei/kg, cașul de vaci – 40 de lei/kg și smântâna – 35 de lei kilogramul. Zece ouă pot fi cumpărate tot cu 17 lei. Miezul de nuci pornește de la 130 de lei/kg. Prunele uscate variază între 40 și 50 de lei kilogramul. Un kg de roșii murate costă 20 de lei, de castraveți – 15 lei, de varză, tot 15 lei, iar de pepene verde, 50 de lei.

Pentru un kilogram de crap va trebui să scoatem din buzunare 55 de lei, iar pentru un kilogram de caras – de la 30 de lei în sus. Prețurile au rămas neschimbate. Crevetele de mare costă 128 de lei kilogramul, bibanul – peste 80 de lei, calmarul pornește de la 75 de lei kilogramul, iar macroul este de 45 de lei/kg.

Strugurii și perele se vând în medie tot cu 12 lei. Prețul unui kilogram de mere pornește de la 7-8 lei. Curticelele se vând cu 22-35 de lei kilogramul și mai mult. Un kg de banane pornește de la 25 de lei, iar rodiile se vând cu 34 de lei/kg.

Sursa: Ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *