Ultima oră

Comercianţii de uraniu ajung pe mâna instanţei

Instanţa va examina dosarul a unui grup criminal care intenţiona să vândă 1,8 kg de substanţe radioactive pe piaţa neagră. Procuratura Generală le-a înaintat celor trei învinuirea în baza art.292 alin.(1) Cod penal pentru deţinerea şi transportarea materialului radioactiv uraniu 238, cu scop de înstrăinare. Unul din inculpaţi, fost angajat al MAI, este cercetat în stare de arest la domiciliu, iar ceilalţi doi se află în arest preventiv. 

Amintim că pe 25 august 2010 poliţia a contracarat în Chişinău o tentativă de comercializare a 1,8 kg de uraniu. În afară de cei trei inculpaţi, din grupul criminal mai făceau parte alte 4 persoane. Acestea sunt cercetate în alt dosar pentru contrabandă. 

Cazul a avut o largă rezonanţă în presa internaţională. Se presupunea că uraniul a fost obţinut în una din fostele republici sovietice. Solicitat de TIMPUL, procurorul Viorel Morari a spus că în prezent, în Germania, se desfăşoară expertiza privind originea substanţei radioactive. Procedura însă durează, a spus el, pentru că este destul de costisitoare. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *