ActualitateExterne

Comerţ ilegal cu tarantule şi miriapode, dejucat în Peru

Autorităţile peruane au confiscat 30 de miriapode şi 6 tarantule amazoniene transportate ilegal cu destinaţia Hong Kong, a anunţat miercuri Serviciul naţional pentru păduri şi faună sălbatică (Serfor), transmite AFP, potrivit Agerpres.

Marfa, a cărei valoare a fost estimată de autorităţile locale la aproximativ 30.000 de dolari, a fost descoperită în timpul unei inspecţii vamale de rutină pe Aeroportul Internaţional Jorge Chavez din Lima.

“Nevertebratele au fost găsite în spaţii restrânse, cum ar fi tuburi de plastic”, a precizat Serfor într-un comunicat.

Potrivit specialiştilor, tarantulele amazoniene se pot vinde cu aproximativ 5.000 de dolari bucata în Asia, în timp ce miriapodele, sau scolopendrele, sunt la rândul lor foarte apreciate de colecţionari.

Comerţul ilegal cu specii sălbatice exotice reprezintă o activitate ilicită lucrativă, identificată drept una dintre principalele cauze ale reducerii biodiversităţii pe planetă. Interpol estimează valoarea acestui trafic la 20 de miliarde de dolari pe an.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *