Bună Dimineața

Comerțul secolului XXI: vând fructe și legume lângă toaletă

Atât în interiorul Pieții centrale din Chișinău, cât și în afara acesteia se întâmplă multe lucruri ciudate. Zilele acestea, mare mi-a fost mirarea când am văzut că vânzătorii comercializează fructe și legume lângă WC-urile ecologice, amplasate chiar lângă piață. Mai mult, vânzătoarea încerca să atragă cumpărători făcând reduceri. După această experiență, am înțeles că oamenii cumpără totul la cel mai mic preț și nu țin cont de calitatea alimentelor. Mai grav este că nimeni nu vede nimic straniu aici. Oare unde se uită cei de la Agenția pentru Protecția Consumatorului?!


Intersecția străzilor Mitropolit Varlaam cu Armenească

Deja de mai mulți ani mă tot întreb cine cumpără produse alimentare de pe marginea drumului, atâta timp cât acestea pot fi alterate de la soare sau îmbibate cu colb?! Chiar dacă reprezentanții Primăriei Chișinău au încercat de mai multe ori să-i alunge pe comercianții ambulanți de pe stradă, aceștia oricum revin, pentru că există cerere. Acum, putem cumpăra totul din stradă, începând cu carnea „proaspătă” de care ne poftește inima și terminând cu lactatele, mezelurile și, evident, fructe sau legume.

După aceste cazuri, am constatat că pe unii cumpărători nu-i prea interesează sănătatea lor, iar în goană după bani mulți, vânzătorii nici nu mai țin cont în ce condiții își păstrează marfa.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *