Moldova

Comisar european către comunişti: Fiţi constructivi!

În cadrul unei întrevederi cu preşedintele Parlamentului, preşedintele interimar al RM, Marian Lupu, Malmstrom a menţionat că "PCRM reprezintă circa 40 la sută din populaţia Republicii Moldova şi ar fi bine să reprezinte interesele cetăţenilor, care i-au delegat în Parlament".

La rândul său, Lupu a spus că Alianţa pentru Integrare Europeană este disponibilă să aibă un dialog politic cu opoziţia. "Procesul de implementare a prevederilor Planului de Acţiuni este foarte important şi dorim o îndeplinire reală, bazată pe pragmatism şi consens politic, astfel încât să reuşim îndeplinirea tuturor angajamentelor", a declarat Marian Lupu.

Menţionăm că liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, a declarat anterior că pentru a participa la alegerea şefului statului, candidatura trebuie să fie una din afara Parlamentului, în caz contrar, vor avea loc alegeri anticipate. Luni, în cadrul unei emisiuni de la Pro Tv, Voronin a spus acelaşi lucru, dar a mai adăugat că "nu-l vom vota pe Lupu". Liderul Partidului Democrat este singura candidatură la această funcţie a AIE.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *