CSI / Rusia

Comisar european: Ucraina de succes, cea mai bună replică dată celor care o destabilizează

‘Cea mai bună replică dată celor ce doresc destabilizarea Ucrainei o constituie demonstrarea faptului că ea poate și va fi o țară sigură, deschisă pentru business, atât din interior, cât și din exterior. Aceasta este tocmai acea poveste de succes despre care a vorbit premierul (ucrainean Arseni Iațeniuk)’, a declarat comisarul european luni, în cadrul conferinței de presă de după prima reuniune a Consiliului de asociere UE-Ucraina.

Comisia Europeană va continua să acorde un ‘nivel fără precedent de sprijin financiar’, a dat asigurări Johannes Hahn. ‘Însă, cred că acest lucru se înțelege, un asemenea ajutor va fi oferit cu condiția desfășurării reformelor, fără de care Ucraina nu va putea spera la o reconstrucție stabilă’, a subliniat comisarul european.

În acest context, Johannes Hahn a subliniat că foia de parcurs pusă de acord este ‘un program guvernamental ferm, cu o lungă listă de acțiuni’.

În afară de aceasta, comisarul european a subliniat că multe au fost deja făcute. ‘A fost adoptată legislația necesară în domeniul statului de drept, a luptei împotriva corupției, în vederea independenței sistemului juridic. Sunt exact lucrurile pentru care oamenii au luptat și au murit în Euromaidan. Însă nu este vorba doar de adoptarea legislației necesare, ci și de aplicarea concretă a acesteia’, a subliniat Johannes Hahn.

‘Toate instituțiile europene sunt de partea ucraineană, pentru că dorim să vedem Ucraina o țară de succes și ea va fi de succes’, și-a exprimat convingerea comisarul european.â

sursa: unian.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *