Actualitate

Comisarul european pentru comerț, în vizită la Chișinău

Oficialul va avea o serie de întâlniri cu conducerea acestui stat pentru a analiza modul de aplicare a acordurilor economice dintre Bruxelles și Chișinău, informează Europa Liberă. 

Pe agenda vizitei figurează convorbiri cu președintele Nicolae Timofti, cu premierul Valeriu Streleț, cu șeful parlamentului, Andrian Candu, cu alte oficialități de la Chișinău. Comisarul european are prevăzut și un discurs în cadrul unei conferințe la care vor participa reprezentanți ai mediului de afaceri și alte părți interesate cu privire la comerț și Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (DCFTA).

Cecilia Malmstrom este prima oficialitate europeană care vizitează Republica Moldova după arestarea liderului liberal-democrat Vlad Filat, acuzat de corupție și trafic de influență. Uniunea Europeană a declarat, în contextul situației politice de la Chișinău, că urmărește cu atenție evenimentele, reiterând necesitatea unor investigații complete în cazul fraudelor din sistemul bancar al Republicii Moldova.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *