Politică

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu cere oficialilor de la Chișinău să continue cu consecvență parcursul european

În cadrul discuțiilor, oficialul european a oferit asigurări privind susținerea politică și practică din partea Comisiei Europene pentru Republica Moldova, precum și încurajări ca aceasta să își continue cu consecvență parcursul european.

Totodată, comisarul european a subliniat necesitatea formării cât mai rapide a unui guvern stabil în Republica Moldova, guvern coagulat în jurul unei formule pro-europene solide și care să se angajeze în mod real în implementarea agendei de reforme asumate de Chișinău prin semnarea Acordului de Asociere cu UE.

‘Doar existența unor instituții puternice și stabile îi va permite Republicii Moldova să beneficieze de oportunitățile de dezvoltare oferite de Acordul de Asociere’, consideră Corina Crețu.

În timpul întrevederii de la Bruxelles cu președintele parlamentului Republicii Moldova, comisarul european a reiterat că încurajează autoritățile republicii să utilizeze cât mai mult posibil instrumentele de cooperare teritorială. ‘Aceste instrumente, aflate în grija și responsabilitatea mea, și gestionate de DG REGIO, reprezintă pentru Republica Moldova o cale importantă de a câștiga experiență directă și practică în cooperarea cu regiunile din UE, dar și experiență nemijlocită în ceea ce privește implementarea politicii regionale’, a spus Crețu.

Comisarul european a mai subliniat cu aceeași ocazie importanța oportunităților oferite Republicii Moldova de Strategia UE pentru Regiunea Dunării. Aceasta vizează mai multe domenii, cum ar fi îmbunătățirea legăturilor de transport, energie, mediu — inclusiv gestionarea apelor, precum și dezvoltarea economică și socială.

La finalul întâlnirii, Corina Crețu l-a asigurat pe Andrian Candu că, în calitate de comisar european pentru politică regională, acordă o atenție deosebită relației cu parlamentele naționale, aspect care va continua să reprezinte o prioritate în agenda sa.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *