UE / Nato

Comisarul pentru Extindere Štefan Füle: „R. Moldova este o ţară determinantă în PaE”

La eveniment au fost prezenţi Comisarul European pentru Extindere, Štefan Füle, şi Adjunctul Secretarului General al Serviciului European de Acţiune Externă, Helga Schmid.

Štefan Füle a menţionat că noua platformă de discuţii nu substituie celelalte întrevederi. „Astăzi am evaluat rezultatele reformelor întreprinse în statele partenere după Summit-ul PaE din Varşovia şi implementarea foii de parcurs pentru Parteneriatul Estic. Această primă reuniune nu este întâmplător organizată la Chişinău, deoarece R. Moldova este o ţară determinantă în PaE. În urma discuţiilor avute în cadrul reuniunii, UE va determina şi volumul de asistenţă pe care îl va oferi ţărilor partenere", a menţionat Füle.

Vicepremierul Iurie Leancă, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a menţionat că reuniunea este o nouă platformă de discuţii pentru consolidarea cooperării şi dialogului între statele PaE şi UE în spiritul principiilor şi obiectivelor convenite la Summit-ul PaE, precum şi de pregătire pentru reuniunile ministeriale anuale ale PaE. „Consider că reuniunea a fost una bună, în care am efectuat un schimb de opinii cu partenerii PaE pe mai multe probleme. Acest nou format a arătat clar că are potenţial şi ne va fi util la găsirea soluţiilor pentru problemele comune", a opinat Leancă.

(După MOLDPRES)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *