UcrainaUE / Nato

Comisia Europeană așteaptă măsuri din partea Kievului pentru a-și controla exporturile agricole

Comisia Europeană (CE) a declarat că se așteaptă ca Ucraina să ia măsuri pentru a introduce controlul asupra exporturilor sale agricole și să insiste asupra unui compromis în rezolvarea disputei agricole, transmite BBC.

„Acordul pe care îl avem acum cu Ucraina este că vor introduce un sistem de control al exporturilor în următoarele 30 de zile, dar și (că) sunt pregătiți începând cu 16 septembrie, adică de sâmbătă, pentru unele acțiuni specifice pentru a se asigura că nu va exista o creștere a exporturilor de aceste produse către UE. Vom avea o altă reuniune a platformei de coordonare în această seară, unde vom discuta acest lucru și unde Ucraina va prezenta măsurile pe care le-a introdus și planul de acțiune”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene (CE), Miriam Garcia Ferrer, la Bruxelles..

Vineri, Comisia Europeană (CE) a anunțat că nu va prelungi interdicția privind importurile de produse agricole din Ucraina după data de 15 septembrie, cu condiția ca Kievul să ia măsuri de limitare a exporturilor.

Cu toate acestea, Polonia, Ungaria și Slovacia au decis să introducă restricții în mod unilateral, în legătură cu care Kievul a anunțat că va depune o plângere împotriva acestor țări la OMC.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *