ExterneRăzboi

Comisia Europeană i-a trimis Kievului 800 de generatoare: „În aceste vremuri de suferință și întuneric, este atât de important să aducem lumină în Ucraina”

Sute de generatoare sunt în drum spre Ucraina, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, adăugând că „în aceste vremuri de suferință și întuneric, este atât de important să aducem lumină în Ucraina”, transmite CNN.

Un total de 800 de generatoare sunt distribuite în Ucraina, inclusiv 40 de generatoare mari furnizate pentru a asigura alimentarea neîntreruptă cu energie electrică a 30 de spitale din regiunile Donețk, Dnipropetrovsk, Zaporojie, Nikolaev și Herson, a declara șefa Comisiei Europene.

„Este vital să menținem rețeaua electrică ucraineană în funcțiune în pofida grevelor rusești”, a mai afirmat Ursula von der Leyen la o conferință a Solidarității poporului ucrainean, care a avut loc marți dimineață, 13 decembrie, la Paris.

UE lucrează la creșterea cantității de electricitate care poate fi comercializată între Ucraina, Republica Moldova și restul Europei, a mai adăugat ea.

Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a stat alături de Ursula von der Leyen și a vorbit despre provocările cu care se confruntă țara sa, inclusiv despre pagubele produse la infrastructură.

De asemenea, Zelenska i-a mulțumit președintelui Franței, Emmanuel Macron pentru găzduirea forumului și le-a cerut aliaților să „devină mai mult decât au fost până acum”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *