Comisia Europeană a recomandat miercuri începerea negocierilor de aderare la UE cu Ucraina, Republica Moldova şi Bosnia-Herţegovina, precum şi acordarea statutului de ţară candidată Georgiei, relatează Reuters.
“Comisia Europeană recomandă Consiliului începerea negocierilor de aderare cu Ucraina”, a anunţat executivul UE la Bruxelles, anunţ făcut şi referitor la Republica Moldova.
În cazul Ucrainei, Comisia recomandă ca negocierile să fie începute odată ce Kiev îndeplineşte condiţiile rămase privind combaterea corupţiei şi întărirea standardelor de protecţie a minorităţilor.
În cazul Republicii Moldova, aceste condiţii se referă la combaterea corupţiei şi ameliorarea reglementărilor financiare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!
Oare cand se vor prinde si oficialii moldoveni ca este o MARE DIFERENTA intre aderarea la UE a Ucrainei si cea a RM, de Bosnia nici nu vorbesc, caci nu prezeinta interes pt noi. Dar care este diferenta URIASA intre RM si Ucraina ? Ucraina este o tara in genunchi, distrusa de rusi, care necesita o asistenta enorma si acre intai ar trebui reconstruita. Pe de alta parte RM are doar probleme militare legate de Transnistria, probleme care ar putea usor fi rezolvate doar cu ajutorul Ucrainei (atentie, ca daca Ucraina nu vrea, nu se poate rezolva cu Transnistria; asta s-a si vazut cand Ucraina a permis Rusiei tranzitul pe teritoriul ei, pana in Transnistria). Deosebirea pe care moldovenii din mare prostie nu o vad sau nu doresc sa o vada e aceea ca statele europene (si europenii in general) vad aderarea RM nu ca pe un stat nou care adera, ci ca pe reintregirea Romaniei. Pe cand la Ucraina este o aderare, la RM este o reintregire. Nici Germania, nici Franta nici cine mai vrei voi, nu priveste altfel treaba asta. Numai la Chisinau se vede altfel, ca ar fi o aderare si se leaga permanent aderarea RM de a Ucrainei, fara sa se inteleaga ca nu este asa sau nu se vrea intentionat. Cu toate aceste fatarnicii, Rusia a inteles ca RM se indreapta prin aderarea la UE spre romanizare. Rusia face eforturi disperate, dar odata aderarea incheiata Rusia va trebui sa mentina relatii la nivel de consulat, adica sa nu mai fie agresiva, ca in momentul actual.