Politică

Comisia guvernamentală pentru integrarea europeană şi-a stabilit priorităţile pentru semestrul II al anului 2016

Subiectul principal din ordinea de zi a vizat acţiunile prioritare care urmează să fie realizate în semestrul II al anului curent, în vederea atingerii obiectivelor trasate pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană.

Printre priorităţile CGIE pentru perioada vizată se numără şi iniţierea procesului de elaborare a unui nou Program Naţional de Implementare a Acordului de Asociere pentru anii 2017-2019, dat fiind că documentul corespunzător, care este în vigoare în prezent, expiră la finele anului curent. În acest context, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, a subliniat că procesul respectiv este unul complex, care implică consultări cu societatea civilă şi grupurile ţintă vizate, precum şi cu echipa tehnică pentru a îmbunătăţi mecanismul de coordonare şi raportare.

Premierul Pavel Filip a menţionat, în cadrul reuniunii, că exemplul implementării Foii de parcurs privind agenda reformelor prioritare în prima jumătate a anului curent a arătat că, dacă se munceşte mult, prin mobilizare maximă şi colaborare eficientă dintre toţi factorii responsabili, atunci se realizează cele mai ambiţioase obiective. Şeful Executivului a cerut membrilor CGIE să asigure şi în continuare acest ritm, pentru îndeplinirea în totalitate a angajamentelor asumate în faţa cetăţenilor ţării şi a partenerilor de dezvoltare.

 Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *