Economie

Comisia mixtă moldo-ucraineană: Termenul privind liberalizarea transportului de mărfuri, prelungit până la sfârșitul anului 2025

Termenul privind liberalizarea transportului de mărfuri a fost prelungit până la sfârșitul anului 2025, conform deciziei aprobate în urma ședinței Comisiei mixte moldo-ucrainene privind transportul rutier internațional, desfășurată în format de videoconferință, în perioada 13-14 septembrie, transmite MOLDPRES.

Astfel, în urma negocierilor, părțile au decis majorarea cotei de autorizații pentru efectuarea transportului de mărfuri în/din țări terțe cu 3000 de autorizații.

„Astfel, contingentul de autorizații destinat operatorilor de transport moldoveni pentru anul 2024 constituie: 7000 de autorizații pentru transportul de mărfuri în/din țări terțe și 2200 de autorizații pentru transportul ocazional de persoane”, indică Ministerul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale (MIDR).

De asemenea, în cadrul ședinței s-a discutat şi despre rutele autorizate între Republica Moldova și Ucraina pentru efectuarea transportului de persoane prin servicii regulate.

„În acest sens, părțile au stabilit pachetul de documente necesar spre prezentare autorităților competente, de către operatorii de transport, la deschiderea rutelor, precum și la efectuarea modificărilor sau prelungirii termenului de valabilitate a autorizațiilor”, conform sursei citate.   

Părțile au discutat despre posibilitățile instrumentului de finanțare al Uniunii Europene Connecting Europe Facility (CEF) și au convenit să depună eforturi comune pentru a atrage investiții pentru dezvoltarea și implementarea proiectelor de transport și infrastructură pentru ambele țări.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *