Politică

Comisia parlamentară a respins proiectul socialiștilor de a oferi cetățenia RM pentru 1 mln de euro

Acest lucru i-a deranjat pe legiuitorii celorlalte fracțiuni, care au spus că cetățenia moldavă nu „se vinde”, ci trebuie meritată. „O persoană, dacă deține pe cont un milion de euro, asta încă nu înseamnă că ea va investi acei bani. Nici despre investiții nu se poate vorbi în acest caz”, a menționat deputatul PLDM, Valeriu Ghilețchi.

Președinta Comisiei, Valentina Buliga, a explicat că în cazul investitorilor există „permisul de ședere” și că R. Moldova obține o valoare atunci când se vin cu investiții, ci nu doar cu bani pe cont.

Aceeași opinie a exprimat-o și liberalul Mihai Ghimpu, care s-a declarat indignat de faptul că cetățenia Republicii se oferă contra cost. „Cetățenia nu se pune pe cântarul banului”, le-a replicat Mihai Ghimpu.

Președintele democraților, Marian Lupu, a observat chiar și o amenințare la adresa securității statului prin propunerea acestui proiect de lege. „Acest proiect nu conține nici un fel de filtre, nu este nici o propunere cu referire la aspectul de securitate a țării. Pot apărea grupuri de genul: daesh, sau grupuri extremiste, care vor veni aici cu bani pe conturi. Eu vorbesc serios, cred că în absența acestor filtre definite, acest proiect nici nu poate fi supus dezbaterilor”, a atenționat Marian Lupu.

Deputații socialiști, Andrei Neguța și Bogdan Țîrdea, totuși au insistat ca proiectul să fie inclus pe agenda Parlamentului, deși nu au venit cu vreun argument ca să contrazică obiecțiile colegilor din comisie.

În acest sens, proiectul a fost respins cu votul majorității deputaților din comisie.

sursa: 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *