Social

Comisia parlamentară de profil a depistat lacune în executarea fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală

Printre lacunele depistate de membrii comisiei se numără diminuarea mărimii obligaţiunilor bugetului de stat faţă de fondurile asigurării obligatorii de asistenţă medicală, fapt care a redus veniturile statului cu circa 70 de milioane de lei.

Deputaţii Comisiei de profil s-au arătat nemulțumiți și de diferența dintre creşterea salariilor conducătorilor instituţiilor medico-sanitare (18%) comparativ cu cea a medicilor (7,4 %) în anul 2014.

Parlamentarii și-au expus îngrijorarea și asupra situației financiare a instituţiilor medico-sanitare, unde datoriile creditare ale acestora în 2014 au constituit circa 445 de milioane de lei.

În privința raportului privind executarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2014, deputaţii Comisiei parlamentare protecţie socială, sănătate şi familie au abordat problema descreşterii numărului de salariaţi şi, respectiv, a venitului ratat la bugetul asigurărilor sociale de stat.

Rapoartele privind executarea fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală şi bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2014 vor fi prezentate în plenul Parlamentului la una din şedinţele ce urmează.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *