Social

Comisia Pre-Vetting a finalizat evaluarea candidaților propuși de Parlament la funcții în CSM

Comisia Pre-Vetting a anunțat joi, 30 martie, că a finalizat evaluarea grupului de candidați propuși de Parlament la funcții în CSM și a emis ultima decizie în acest sens. Astfel, Comisia a emis trei decizii de promovare și nouă decizii de nepromovare a evaluării, relatează MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, ultimul evaluat a fost candidatul non-judecător la CSM, Alexandru Rotari, care nu a promovat evaluarea integrității. Concluzia se conține în decizia transmisă astăzi candidatului și Parlamentului, instituția responsabilă de organizarea concursului în acest caz.

Comisia Pre-Vetting a evaluat 12 candidați cu experiență profesională relevantă în drept, admiși la concurs printr-o decizie a Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități. Aceștia au trecut prin procesul de verificare a integrității financiare și etice, desfășurat de Comisia Pre-Vetting, pentru a putea deveni eligibili să ocupe o funcție de membru în CSM. Urmare a evaluării, Comisia a emis trei decizii de promovare și nouă decizii de nepromovare a evaluării, patru dintre care au fost pe motivul retragerii din concurs sau nedepunerii în termen a declarației pentru cinci ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *