Politică

Comisia Unificată de Control cere explicații părții rusești

Delegaţia Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control cere explicații părții rusești cu privire la dotarea cu tehnică nouă a grupului operativ de trupe militare ruseşti din stânga Nistrului. Presa din Federația Rusă a scris că trupele militare ruse au primit în dotare 20 de mașini noi Ural 4320.

Delegaţia Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control a aminteşte, într-o scrisoare adresată părții ruse, că în conformitate cu acordul privind principiile de reglementare paşnică a conflictului din 1992, din forţele de menţinere a păcii fac parte contingentele militare ale părţilor cu efectiv limitat, subordonate Comandamentului Militar Consolidat şi Comisiei Unificate de Control. Doar acestea sunt împuternicite să conducă activitatea subdiviziunilor militare subordonate şi să exercite controlul asupra dotării acestora cu arme şi mijloace tehnice.

Amintim că trimisul special al Kremlinului în regiunea transnistreană, Dmitrii Rogozin, precum și Ministrul rus al Apărării, Anatolii Serdiukov, care au vizitat Tiraspolul în această primăvară, au declrat că militarii ruși din regiunea transnistreană vor primi armament și tehnică militară nouă, conform deciziilor Ministerului Apărării de la Moscova.

RadioChisinau.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *