Actualitate

Comisii pentru controlul curățeniei în curțile blocurilor locative din capitală

 Potrivit unei dispoziții a primarului interimar Nistor Grozavu, din componența comisiilor de sector va face parte vicepretorul, care va fi și președinte. În comisie vor mai intra un specialist al secției locative a preturii, un specialist din cadrul Direcției generale locativ-comunală și amenajare, polițistul de sector și un specialist din cadrul Direcției socio-ecologice.

 Comisiile se vor deplasa pentru verificări în teren de cel puțin două ori pe săpătămână. Persoanele responsabile de ordinea sanitară în spațiile pe care le gestionează riscă sancțiuni contravenționale în cazul în care curățenia nu va fi respectată. Persoanele fizice riscă amenzi de până la trei mii de lei, iar persoanele juridice amenzi de până la nouă mii de lei.

Comisiile de sector urmează să prezinte săptămânal Direcției generale locativ-comunală și amenajare informația cu privire 1a numărul de procese-verbale întocmite, iar ulterior acestea vor fi expediate spre examinare comisiilor administrative din cadrul preturilor.

Sursa: IPN.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *