CSI / RusiaInternațional

Compania aeriană a Turkmenistanului îşi suspendă zborurile către Moscova. Problemele de siguranţă invocate

Compania aeriană principală a Turkmenistanului a anunţat miercuri, 2 august, că şi-a suspendat zborurile către Moscova, invocând preocupări legate de siguranţă după atacurile cu drone ucrainene asupra capitalei ruse, relatează Hotnews.

„Ca urmare a situaţiei din zona aeriană a Moscovei şi pe baza unei evaluări a riscurilor pentru siguranţa zborurilor, toate zborurile Turkmenistan Airlines pe ruta Aşgabat-Moscova-Aşgabat vor fi suspendate”, a precizat compania aeriană într-un comunicat, conform sursei citate.

De asemenea, Turkmenistan Airlines a precizat că va zbura acum în schimb spre Kazan, care se află la peste 700 km est de Moscova.

Rusia susţine că a doborât drone ucrainene în apropierea şi deasupra Moscovei în ultimele zile, deşi nu au existat victime. O clădire înaltă din cartierul de afaceri al Moscovei, care găzduieşte trei ministere ale guvernului rus, a fost lovită marţi de o dronă, pentru a doua oară în trei zile.

Ucraina şi-a declarat satisfacţia în urma atacurilor, fără însă a revendica în mod direct responsabilitatea pentru acestea.

Atacurile cu drone au determinat închiderea pentru scurt timp a aeroportului Vnukovo, unul dintre aeroporturile din Moscova, dar ulterior acesta şi-a reluat operaţiunile în totalitate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *