Actualitate

Compania care a luat în concesiune Aeroportul Chişinău are un alt acţionar majoritar

Potrivit autorilor investigaţiei, în locul rusului Mikhail Fedorov, în Consiliul de Administraţie a fost inclusă Ilona Şor, mama vitregă a lui Ilan Şor, primarul din Orhei învinuit pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari şi de spălare de bani într-un dosar ce vizează devalizarea Băncii de Economii.

Jurnaliştii de investigaţie susţin că firma Komaksavia OOO din Moscova, care deţinea 95% din capitalul Avia Invest, şi-a vândut cota companiei Komaksavia Airport Invest Ltd din Cipru. Acum, singurul fondator al companiei care mai aminteşte direct de legătura cu Rusia, Habarovski Aeroport (Aeroportul Habarovsk), deţine doar 5% din capitalul social.

Înfiinţată pe 19 august 2016, compania cipriotă are un singur fondator: Modris Karklinsh, un moscovit în vârstă de 62 de ani. Despre Modris Karklinsh nu există informaţii că ar fi avut alte afaceri în Rusia, în Moldova sau în alte state. Totodată, din mai 2016, Modris Karklinsh este administrator la Komaksavia din Moscova, firmă care, până în septembrie, a fost deţinătoarea cotei majoritare la Avia Invest. Datele din registrul comercial rus arată că pe aceeaşi adresă de la Moscova se mai află 19 companii, din care 16 active.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *