Actualitate

Compania Daimler este acuzată de dare de mită

 Constructorul german de maşini şi camioane Daimler AG a fost acuzat de violarea legilor americane prin oferirea unor oficiali străini milioane de dolari şi maşini de lux drept cadou pentru a câştiga avantaje în încheierea unor afaceri.

Daimler plănuieşte să plătească 185 milioane de dolari pentru ca autorităţile să renunţe la acuzaţiile Departamentului de justiţie American, în timp ce filialele din Germania şi Rusia plănuiesc să pledeze vinovate în cazul acuzaţiilor, conform unor surse familiare cazului, citate de Automotive News.

Procurorii americani acuză producătorul maşinilor Mercedes-Benz de implicarea „într-o practică de mituire”, pentru a-şi asigura anumite contracte în Rusia, China, Turcia, Egipt, Nigeria, Iraq şi alte 16 ţări, între 1998 şi 2008.

Daimler a fost acţionar la producătorul american Chrysler între anii 1998 şi 2007, iar ancheta a început în 2004, când un auditor s-a plâns că a fost concediat pentru că a protestat la folosirea unor conturi secrete pentru mituirea unor oficiali străini.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *