ActualitateExterne

Compania de gaze a Ucrainei raportează că cea mai mare conductă de gaz a fost lovită în Harkov

O conductă de gaz de presiune medie din orașul Harkov a suferit daune într-un atac rusesc pe 23 ianuarie, marcând primul astfel de incident din această iarnă, scrie pravda.com.ua.

„La 23 ianuarie, o lovitură directă a vizat o conductă de gaz de presiune medie pe teritoriul Harkov. Pe parcursul acestei ierni, nu au existat impacturi similare asupra infrastructurii de distribuție a gazelor din oraș”, se spune în mesaj.

Se pare că Gazmerezhi, primul operator național de distribuție de gaze din Ucraina, s-a ocupat de consecințele accidentului cu gazoductul Harkov.

Cu toate acestea, aprovizionarea cu gaze către locuințele locuitorilor din Harkov va fi restabilită numai după ce toate consecințele atacului rusesc vor fi tratate și lucrările de reparații vor fi finalizate.

Intervenție rapidă

“Echipele de dispecerat de urgență ale Gazmerezhi au început imediat procesul de recuperare după accident. Lucrările la fața locului vor continua până când toate consecințele vor fi rezolvate; incendiul a fost stins”, a subliniat Naftogaz.

Ministerul Energiei a spus că unele conducte de gaze au fost închise pentru a stabiliza presiunea. Douăsprezece clădiri au fost deconectate de la alimentarea cu gaz.

Nu au fost victime sau răniți printre inginerii energetici. Cu toate acestea, aproape 11.000 de consumatori sunt fără energie electrică din cauza grevelor rusești la Harkov. Echipamentele operatorului local de distribuție a energiei electrice au fost avariate – substații de transformare, puncte de distribuție și linii de cablu.

Consumatorii din localitățile din regiunea Harkov sunt deconectați ca urmare a atacurilor. Lucrările de restaurare sunt în derulare.

Eforturile de recuperare sunt în desfășurare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *