Finanţe

Compania Moldasig a fost vândută

BVM a anunțat că ieri, 25 iulie, compania rusă Rossgosstrach a vândut 78, 98% din acțiunile companiei de asigurări Moldasig la un preț total de 194,7 milioane de lei (15,6 milioane de dolari). Nu se anunţă cine a cumpărat acţiunile, mai multe publicaţii presupun însă că ar fi vorba de firme moldoveneşti. 
 
Rossgosstrah a devenit acţionar al Moldasig în iulie 2008, cînd a intrat în proprietatea a unui pachet de 80 la sută din acţiuni prin majorarea capitalului social de la 12 milioane pînă la 60 milioane de lei. În acest an, printr-un demers al Procuraturii Generale, a fost solicitată anularea acestei tranzacţii. După ce acum o lună s-a anunţat despre intenţia companiei ruse de a-şi vinde participaţia, reprezentanţii Moldasig au declarat că aceasta nu are nici o legătură cu demersul procuraturii, ci cu planurile Rossgosstrah de a-şi dezvolta afacerile în Federaţia Rusă.

Compania Moldasig avea la sfîrşitul trimestrului întîi al anului 2012 active totale în sumă de 590 milioane de lei şi cea mai înaltă marjă de solvabilitate pe sistem. Valoarea primelor de asigurare subscrise s-a ridicat la 58,3 milioane de lei, iar plata despăgubirilor achitate de companie s-a cifrat la 42,9 milioane de lei, ceea ce reprezintă respectiv 25% şi 40% din total pe sistem.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *