Economie

Companiile de asigurări au obținut profituri în anul 2015, în pofida creșterii lente a pieței

Din cele 15 companii de asigurare active pe piaţa de profil din Republica Moldova, 12 societăți au înregistrat rezultate pozitive. Profitul per total s-a ridicat la 57 milioane de lei, după ce societățile din sector au terminat anul 2014 pe minus 3 milioane de lei, ca urmare a problemelor și pierderilor mari suportate de compania ASITO. Și în acest an fostul lider a avut un rezultat negativ, profiturile realizate de alte 12 companii au asigurat însă rentabilitatea înregistrată per totalul pieței.

Asiguratorii au vîndut anul trecut polițe în sumă de 1,22 miliarde lei moldovenești, față de 1,2 miliarde în anul precedent.

"Este o creştere simbolică a subscrierilor. Pentru anul 2016, estimăm o creştere de 6% a pieţei, în cazul în care Republica Moldova va rămîne în sistemul Carte Verde. În varianta pesimistă, şi anume a suspendării din acest sistem, ne putem aştepta la o scădere de 17% pentru 2016, în condițiile în care segmentul de Carte Verde deţine o pondere de 22,3% în total subscrieri", au declarat reprezentanţii CNPF într-un interviu pentru portalul Xprimm.md.

Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *